Hangi Aylarda Nereler Gezilir?

OCAK Türkiye’de kış mevsimini yaşarken Hawaii, Bahamalar ve Senegal’de yaz mevsiminin tadını çıkarabilirsiniz. Pakistan, Kenya ve Uzak Doğu Ülkelerini de bu ayda keşfedebilirsiniz.  Kış mevsimini kendisine özgü yaşamak isteyen misafirlerimiz için de Alpler (İsviçre) ,Bansko (Bulgaristan) ideal. 

ŞUBAT soğuklardan kaçıp, deniz ve güneşe doymak için; Meksika,  Senegal,  Batı Afrika Sahilleri, 

Belize (Latin Amerika),  Koh Samui Adası ve Dubai (B.A.E.) sizi bekliyor. Çocuklarınızı sömestre hediyesi olarak Disneyland (Fransa) ve Legoland ( Almanya) bekliyor. Geleneksel Venedik Karnavalının da Şubat ayında olduğu ulutulmamalıdır. ( İtalya )

MART Bahamalar,  Kuzey Afrika çölleri, Nice – Cannes (Fransa), Beyrut (Lübnan) ve Bangkok – Pattaya (Tayland) destinasyonları,  geleneksel Rio (Brezilya), Las Fallas (İspanya) ve  Holi  (Hindistan) festivalleri de mart ayı içinde görülmeye değer. 

NİSAN Baharın gelmesiyle beraber; Türki Devletler ve Balkan Ülkeleri sizleri bekliyor. Uzakdoğu ülkeleri Hong Kong,  Phuket (Tayland), Çin,  Singapur ve Karayip Adaları içinse son fırsat. 

MAYIS Avrupa için havaların ısınmasıyla beraber Endülüs  (İspanya),  Balkanlar, Küba, Roma – Floransa (İtalya),  ve Yunanistan adaları ile Britanya adaları ve Kuzey Avrupa için ideal gezi dönemi. Sharm El Sheikh – Kahire (Mısır) diğer seçenekler arasında. 

HAZİRAN Soğuk dönemlerde gidilmesi pek tavsiye edilmeyen Rusya ve Kuzey Afrika ülkelerinden St.Petersburg- Moscova (Rusya), Marakeş (Fas),  Hammamet (Tunus), Malta ve Mallorca (İspanya) benzersiz destinasyonlardan. Ayrıca Beyaz Geceleri en uzun yaşayabileceğiniz, nehir turları için de yine Rusya’yı tercih edebilirsiniz.

TEMMUZ Avrupa’nın her yerine rahatlıkla gidebileceğiniz bu ayda; İrlanda ve Britanya Adaları, Venedik - Napoli (İtalya), Benelüx – Paris ( Hollanda – Belçika – Fransa –Almanya), İbiza (İspanya), Orta Avrupa Prag (Çek Cumhuriyeti), Budapeşte (Macaristan),  Viyana (Avusturya) ve alternatif olarak lüks gemilerle kendinizi şımartacağınız Rodos – Girit – Mykonos – Santorini - Thassos – Halkdiki Adaları (Yunanistan) ve Cruise Turları ile tatilin tadını çıkarabilirsiniz.

AĞUSTOS Kuzey Avrupa ülkeleri Fiyortlar (İskandinavya), Baltıklar (Letonya – Litvanya – Estonya)için daha ideal bir mevsim olamaz. Yağmurları ile ünlü Londra (İngiltere), Dubrovnik (Hırvatistan) ve geleneksel Domates festivali ile İspanya’da görülebilir. Ayrıca Doğu Afrika son fırsat 

EYLÜL) Kuzey Amerika ülkeleri Meksika, Nikaragua, Panama bu dönemde ziyaret edilebilir. Atina – Selanik – Kavala - (Yunanistan) ve Ljubljana (Slovenya) da deal destinasyonlardan.

EKİM Güney yarım kürenin ilkbahar yaşaması alfenitlerinizi değiştirecek. Güney Afrika, Güney Amerika ve Avustralya’nın tam zamanı. Maldivler ve Sidney – Melbourne (Avustralya)sizi bekliyor. Octoberfest  (Almanya)ise kaçırılmaz.

KASIM  Avrupa’nın her yerine gidebileceğiniz bu ayda karar vermeniz zorlaşacak. Paris (Fransa), Lüksemburg,  Amsterdam (Hollanda) , Brüksel (Belçika), Dresden (Almanya), Stockholm (İsveç) ile Agra (Hindistan) ve Las Vegas (ABD) gibi daha uzak rotalara gidebilirsiniz.

ARALIK Muson yağmurlarının sona ermesini fırsat bilip, Asya’yı keşfedebilirsiniz.  Bali, Singapur, Tayland, Patagonya (Arjantin – Şili),  Bali Adası (Endonezya), Kanada ve Malezya’yı ziyaret edebilir, Karayipler,  Küba ve Jamaika’da da denize girebilirsiniz.

Dünya Seyahatbank İle Gezilir.


Powered By Murat Dervent